Målgruppestudien - Et «lite forskningsprosjekt» på over 300 timer.


Etter 12 år i bransjen med utallige oppdrag for Norges største merkevarer, med milliarder av eksponeringer, en haug med priser nasjonalt og internasjonalt, og mange millioner kroner brukt, kom vi til en erkjennelse. En erkjennelse av at det meste vi som bransje gjør er synsing. Kvalifisert synsing, men det er fortsatt synsing.

Vi tror synsing går på bekostning av effekt og at mesteparten av markedsføringen i dag kunne hatt betydelig bedre effekt enn den har i dag.

Derfor bestemte vi oss for å gjøre en grundig analyse av ulike målgrupper, hvilke kanaler de befinner seg i, hvordan de bruker ulike medier, hva de blir påvirket av osv.

Resultatet ble en studie vi har brukt over 300 timer på. Vi har intervjuet, testet og målt reklame og effekt i ulike målgrupper. For eksempel har vi analysert medievaner, filmet deltakerne mens de surfet på nett og brukt sosiale medier, testet mengder av reklame og spurt og gravd om de forstod budskapet, hvem som var avsender og om de ville kjøpe produktet. Vi har testet alt fra tv-reklame og influencermarketing til reklame på youtube og i podcaster.

Dette har skapt en helt ny innsikt i hva som fungerer i de ulike målgruppene og ligger alltid i bunn for ny idéutvikling. Er du nysgjerrig på hva vi har funnet kan du få en smakebit gjennom podcasten Markedsstrategene. Du finner den der du lytter på podcast.